Нефьодов вважає, що Україні замість “екзотичних” потрібні ІТ-олігархи

Нефьодов вважає, що Україні замість “екзотичних” потрібні ІТ-олігархи

Укрінформ
На думку заступника голови Мінекономрозвитку Максима Нефьодова, Україні потрібна більша варіативність лобі у політиці, як то IT-лобі та представники великого бізнесу з цієї сфери.

Таку думку чиновник висловив в інтерв’ю LB.ua.

На його думку, в Україні “якась унікальна екзотична ситуація і унікальні екзотичні олігархи”.

“Це сталося тому, що ми будуємо економіку на ланках радянської імперії. І ця економіка досі значною мірою базується на великих радянських активах. Наприклад, металургійний завод ніколи не розіб'ється на 100 маленьких бізнесів через те, що вам не подобається його керівник. Він може існувати тільки як великий завод, там виробництво так побудоване, що воно може працювати тільки в рамках цієї вертикально інтегрованої регіональної структури. І, відповідно, з цього можна купувати собі якісь фракції чи інвестувати в політику чи в медіа”, - каже чиновник.

Читайте також: Нефьодов: Я не раджу пересічній людині інвестувати у криптовалюти

Заступник міністра вважає, що у країні “треба розвивати інший бізнес”.

“У нас у парламенті з’явилося вже поняття агролобі, і тепер там обговорюють тих клятих аграрних олігархів. Нам треба більше лобі. IT-лобі і ІТ-шних олігархів. Машинобудівне чи якесь переробне лобі, авіаційне лобі і таке інше. Питання не в тому, що у нас є багаті люди. А в тому, щоб ці багаті люди були змушені конкурувати”, - каже він.

На його думку, у цьому питанні Україну нерідко порівнюють із Польщею, якій великих активів дісталося значно менше, а відтак значно більшу частину економіки - навіть за радянських часів - контролював середній і малий бізнес. Тому, мовляв, поляки вирішили ці питання швидше.

“Зараз Україна перебуває на такому рівні, коли навіть питання ринкової економіки не для всіх очевидне. І деякі поважні народні депутати пишуть, що ринкової економіки у світі не існує, а конкуренція - це міф”, - зауважує Нефьодов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-