Гройсман сказав, на який рівень ВВП орієнтується уряд

Гройсман сказав, на який рівень ВВП орієнтується уряд

Укрінформ
Кабінет міністрів України визначив базовим орієнтиром економічної політики зростання ВВП України на рівні 5-7%.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з експертами-економістами, повідомляє Урядовий портал.

"Для нас великий пріоритет – розвиток економіки. Зростання 5-7% є базовим, над цим будемо працювати", - зазначив він.

Гройсман також зауважив, що цьоріч серед пріоритетів уряду - приватизація нестратегічних державних активів і корпоратизація стратегічно важливих держкомпаній.

У ході спілкування з експертами глава уряду, своєю чергою, висловив необхідність долучити до дискусії профільних міністрів і проводити подібні зустрічі на рівні фахівців та ключових виконавців рішень.

Він доручив проводити фахові експертні обговорення на галузевому рівні та на рівні міністерств.

Окремо Прем’єр-міністр запропонував скласти план спільної роботи уряду та експертного середовища, який дозволить не просто "зустрічатися та розходитися", а продукувати конкретні і дієві економічні ініціативи.

Читайте також: Прем’єр каже, що 2% минулорічного зростання ВВП — недостатньо

У свою чергу, експерти запропонували додаткові напрямки роботи і детально акцентувати увагу уряду на темі розвитку ринку цінних паперів, пришвидшення реформування освіти, передусім вищої, реформування медицини, передусім у сегменті закупівлі ліків, реформування видобувної промисловості, особливо вугільної.

На думку експертів, на часі так само удосконалення системи державних фінансів, міжбюджетних відносин, подальша детінізація економіки та посилення децентралізації, вирішення проблем пасивності регіонів, яка призводить до гальмування утворення об’єднаних територіальних громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-