Кабмін схвалив чіткі терміни щодо завершення анбандлінгу Нафтогазу

Кабмін схвалив чіткі терміни щодо завершення анбандлінгу Нафтогазу

Укрінформ
Кабінет міністрів України схвалив документ, який визначає чіткі терміни відокремлення від газового монополіста України НАК «Нафтогаз України» функції транспортування і зберігання газу. 

Таке рішення ухвалено під час засідання уряду, повідомляє Урядовий портал.

«Постанова КМУ передбачає чіткий механізм і терміни передачі майна Укртрансгазу новому незалежному газовому оператору України - ПАТ «Магістральні газопроводи України» для початку повноцінної роботи. Це, зокрема, магістральні газопроводи, підземні сховища, сервісні служби», - йдеться в повідомленні.

Протокольним рішенням акціонер «Нафтогазу» - уряд України доручив правлінню компанії, а також Укртрансгазу та ПАТ «Магістральні газопроводи України» невідкладно забезпечити підготовчі заходи для своєчасної реалізації даної постанови КМУ, яка набере чинності після остаточного рішення Стокгольмського арбітражу, винесення якого заплановано на кінець цього місяця. 

Читайте також: Гройсман назвав пріоритетом створення робочих місць у регіонах

Незалежний оператор газотранспортної системи України - ПАТ «Магістральні газопроводи України» створений урядом України 9 листопада 2016 року на виконання вимог Третього енергетичного пакета ЄС. Акції МГУ зареєстровані Комісією з цінних паперів, забезпечено належне фінансування незалежного оператора, визначено чіткий перелік активів, який необхідний для його функціонування, та покроковий план їх передачі. Також проведено прозорий конкурс з відбору незалежної наглядової ради ПАТ «МГУ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-