Необхідно розвивати машинобудування для створення робочих місць - Гройсман

Необхідно розвивати машинобудування для створення робочих місць - Гройсман

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголошує на необхідності направлення коштів місцевих бюджетів на модернізацію комунальної техніки і транспорту для створення робочих місць в Україні.

Про це він сказав на засіданні Верховної Ради під час Години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Треба більше і більше створювати робочих місць в Україні. Для цього нам треба стимулювати в тому числі і машинобудування. У нас сьогодні в місцевих бюджетах є колосальні ресурси - мільярди, десятки мільярдів гривень, які потрібно сьогодні направляти на модернізацію техніки комунальної, на модернізацію комунального транспорту. Це має вироблятися в Україні, українськими руками і розвивати українську економіку», - підкреслив він.

Також Гройсмана запитали, чи будуть прийняті кадрові рішення щодо відповідальних за програш тендеру польській компанії на поставку трамваїв до столиці, зокрема заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова. «Я хочу сказати заради справедливості про те, що тут не було жодної ролі заступника міністра економіки Нефьодова - він взагалі тут ні при чому. Це не питання його компетенції. Тендер проводило місто Київ», - підкреслив глава уряду.

При цьому він зазначив, що в Києві міський голова докладає зусиль до локалізації виробництва трамваїв у столиці.

«Я знаю, що в місті Києві звертає увагу міський голова Віталій Кличко на локалізацію виробництва трамваїв в середині міста, і зараз дійсно такий контракт підписаний, оскільки вони дали іншу ціну і трамваї вже, наскільки я розумію, постачаються. Тобто це була компетенція органу місцевого самоврядування, але треба надати належне міському голові в тому, що він поставив питання про локалізацію виробництва в Києві», - зазначив Гройсман. Він додав, що «найближчим часом» буде підписано також угоду щодо локалізації іншого сегменту машинобудування в Україні.

Читайте також: Гройсман доручив Мінфіну звільнити від сплати ПДВ будівництво метро у Дніпрі

Як повідомлялося, польській компанії вдалось обійти українсько-німецьке СП «Електронтранс». Польська PESA запропонувала трамваї за 1,813 млрд грн при очікуваній сумі закупівлі 1,946 млрд грн. При цьому вона спочатку пропонувала їх за 1,846 млрд грн. Натомість СП «Електронтранс» хотів 1,8132 млрд, однак ціна під час торгів не знижувалась.

Всього в Україну буде поставлено 40 трамваїв. Вартість одного становитиме приблизно 45,3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-