Товарообіг між Україною та Австрією за рік зріс на 17% - Порошенко

Товарообіг між Україною та Австрією за рік зріс на 17% - Порошенко

Укрінформ
Взаємний товарообіг між Україною та Австрією протягом останнього року зріс на 17%.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з президентом Австрії Александером ван дер Белленом у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За останній рік торгівля між нашими країнами виросла на 17%”, - сказав Порошенко.

Крім того він зауважив, що Австрія займає шосте місце за обсягами інвестицій в Україну.

Водночас Порошенко розповів, що у березні, на коли запланований візит президента Австрії в Київ, буде організовано українсько-австрійський бізнес форум, щоб, за його словами, інвестори на власні очі переконалися у “привабливості бізнес-клімату” в Україні.

Як повідомлялося раніше, Президент Петро Порошенко 8 лютого перебуває з офіційним візитом у Відні. Візит здійснюється на запрошення Федерального президента Австрії Александера Ван дер Беллена.

Читайте також: Робочий візит Порошенка до Австрії за рівнем зустрічей є офіційним - посол

Крім зустрічі з Ван дер Белленом програмою візиту передбачені переговори з новопризначеним Федеральним канцлером Себастіаном Курцом. Під час зустрічей будуть обговорені питання подальшого поглиблення політичного діалогу на найвищому рівні, торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між державами, розвиток ситуації на Донбасі та зміцнення санкційної політики ЄС з метою підтримки міжнародних зусиль з відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Заплановано також спільне відвідання главами держав Віденського оперного балу, на який Президента України запрошено як особистого почесного гостя Федерального президента Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-