Уряд розраховує на створення понад 3 тисяч гектарів нових садів

Уряд розраховує на створення понад 3 тисяч гектарів нових садів

Укрінформ
У Кабінеті міністрів розраховують на створення понад 3 тисяч гектарів нових садів у рамках програми компенсації 70% вартості посадкового матеріалу.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо підтримувати в цьому році садівництво і ягідництво в країні. Сьогоднішнім рішенням ми передбачаємо, що 70% вартості посадкового матеріалу буде компенсовано державою. Єдине питання, щоб цей посадковий матеріал був вироблений в Україні. Тобто, якщо хочеш створити сад, то закуповуй українські саджанці, і ми компенсуємо 70% вартості цього посадкового матеріалу. Ми розраховуємо на створення нових садів більше 3 тисяч га, тільки по підтримці цієї програми», - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман пообіцяв цьогоріч мільярд на виробництво сільгосптехніки

Він також зазначив, що на підтримку фермерства передбачається 1 млрд грн у цьому році. 

«Це здешевлення кредитів для фермерських господарств. Фактично кредити фермерам, під повною координацією Асоціації фермерів, будуть надаватись під 1% річних у гривні. Все інше будемо компенсувати з державного бюджету. Ми передбачаємо для фермерів окрему підтримку для компенсації - 40% вартості вітчизняної сільгосптехніки. Це означає, що невеликі фермерські господарства вже в цьому році отримають від нас підтримку. І ми зацікавлені, щоб така підтримка була додатковою мотивацією розвитку виробництва», - зазначив Гройсман. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-