Реальну ціну вантажоперевезень Укрзалізниця визначить завдяки ProZorro

Реальну ціну вантажоперевезень Укрзалізниця визначить завдяки ProZorro

Укрінформ
На сьогодні в Україні відсутній механізм визначення вартості вантажних перевезень. Тому ПАТ "Укрзалізниця" планує  провести пробний продаж через "ProZorro" 5-10% вантажоперевезень, щоб визначити реальну ціну.

Про це на прес-конференції в "Кризовому медіа-центрі" заявив в.о. глави правління компанії Євген Кравцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не існує механізму визначення вартості перевезень у вантажних вагонах, навіть у комерційних компаній", - підкреслив він.

У той же час, за словами Кравцова, на ринку існує величезна диспропорція між тарифами "Укрзалізниці" та комерційними пропозиціями на вантажні перевезення. Різниця доходить до десяти разів.

Тому, за словами Кравцова, "Укрзалізниця" планує визначити реальну вартість вантажоперевезень шляхом збирання інформації на ринку, а також - через пробний продаж 5-10% обсягів вантажоперевезень на електронному аукціоні через "ProZorro".

За розрахунками компанії, в 2018 році це принесе "Укрзалізниці" додаткових 4 млрд грн надходжень.  

Читайте також: Фінплан Укрзалізниці на 2018 рік можуть затвердити вже цього тижня - Кравцов

Як відомо, 13 вересня 2017 року Кабінет Міністрів України затвердив консолідований фінансовий план ПАТ «Укрзалізниця» на 2017 рік з розрахунку підвищення тарифу з 01.10.2017 на 22,5%. Навіть при підвищенні тарифів на 15% з листопада 2017 це підвищення складе лише 2,5% у річному виразі. Наразі триває обговорення з учасниками транспортного ринку проекту відповідного наказу Міністерства інфраструктури України, яким буде затверджено та введено в дію тарифи на перевезення вантажів залізничним транспортом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-