Дозвіл на передачу в концесію аеропортів мають дати відповідні органи - депутат

Дозвіл на передачу в концесію аеропортів мають дати відповідні органи - депутат

Укрінформ
Пропозиції Міністерства інфраструктури щодо передачі в концесію регіональних аеропортів мають пройти експертизу Міністерства оборони, СБУ та Служби зовнішньої розвідки. 

На цьому наголосила на своїй сторінці у Facebook народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

"Пропозиції Міністерства інфраструктури у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) щодо передачі в концесію регіональних аеропортів України мають отримати експертизу Міністерства оборони України, Служби безпеки України та Служби зовнішньої розвідки", - написала вона.

Політик підкреслила, що передача в концесію аеропортової інфраструктури не має створювати загрозу національній безпеці та потенційні майданчики для оперативного розгортання сил противника, як це було у 2014 році в Бельбеці. 

"Такі захисні рішення є нормальною світовою практикою, коли, скажімо, Сполучені Штати відмовили у покупці кількох портів на Східному узбережжі компаніям з Перської затоки, якраз з міркувань безпеки", - зазначила вона.

Читайте також: Варіанти нового аеропорту у Дніпрі обговорюватимуть наступного тижня - Омелян

Фріз не має жодних сумнівів у тому, що механізм державно-приватного партнерства є одним з найефективніших інструментів розвитку економіки та залучення інвестицій. "Втім, я гарно пам'ятаю 2015 рік, коли нам вдалося не допустити передачу в оренду одного з регіональних аеропортів поблизу зони АТО", - додала депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-