НАБУ оголосило підозри у справі розкрадання торгового морфлоту

НАБУ оголосило підозри у справі розкрадання торгового морфлоту

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро оголосило підозру екс-директору компанії Zealand Holdings Inc. та екс-президенту ПрАТ СК «Сі Трайдент» у справі про розкрадання морського торгового флоту.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"31 січня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру двом особам у вчиненні злочинів за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Розтрата майна в особливо великих розмірах»). Йдеться про екс-директора компанії Zealand Holdings Inc. та екс-президента ПрАТ СК «Сі Трайдент» (100% обох компаній належать державі). Останнього затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що екс-президент ПрАТ СК «Сі Трайдент» спільно з колишнім директором компанії Zealand Holdings Inc. та іншими службовими особами Міністерства інфраструктури України з порушенням вимог законів «Про холдингові компанії в Україні», «Про управління об’єктами державної власності», використовуючи довіреність Мінінфраструктури здійснили відчуження за заниженими цінами морських торговельних суден African Lark, Etna, Elbrus та Everest, переданих міністерством як внесок до статутного фонду АСХК «Сі Трайдент».

Читайте також: Відмивання грошей: у Раді Європи оцінили ризики для України

Внаслідок таких дій державі заподіяно збитків на загальну суму понад 219 млн грн, що підтверджено висновками судово-економічної експертизи.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали у грудні 2015 року після передачі відповідних матеріалів із Генеральної прокуратури за підслідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-