Стратегічні напрямки розвитку Укроборонпрому схвалила наглядова рада

Стратегічні напрямки розвитку Укроборонпрому схвалила наглядова рада

Укрінформ
Наглядова рада "Укроборонпрому" на засіданні у середу схвалила стратегічні напрямки розвитку концерну. 

Про це повідомляє прес-служба компанії. 

"Наглядова рада підтримала стратегічні напрямки розвитку "Укроборонпрому". Після того, як Кабінетом міністрів України буде прийнято стратегію розвитку промисловості України, цей документ буде скоригований та має стати детальною "дорожньою картою" для кожного підприємства", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, напрямки охоплюють розвиток виробничих потужностей, освоєння нового виробництва, оптимізацію витрат та інші заходи у відповідності до сучасних бізнес-моделей. Окрім того, наглядова рада затвердила фінансовий план "Укроборонпрому" на поточний рік.

Були також погоджені заходи з корпоратизації підприємств концерну - перетворення державних підприємств на публічні акціонерні товариства, 100% акцій яких буде належати державі. Для цього вже розробляються відповідні законопроекти, які надаються на розгляд Верховній Раді.

Читайте також: Кабмін запропонує Президенту звільнити голову Укроборонпрому

"Ця реорганізація відкриває дорогу українським та іноземним партнерам, які отримають чіткі загальновизнані у світі правила інвестування. Це дозволить наростити виробництво, модернізувати устаткування, масштабувати наукову діяльність, розпочати нові перспективні проекти", - переконані в Укроборонпромі. 

Наглядова рада також ознайомилась з багатоступеневою системою заходів щодо протидії корупції, яка впроваджена в "Укроборонпромі", та затвердила запровадити додаткові запобіжники.

Під час наради було оголошено, що за 3 роки правоохоронцям надано інформацію щодо 185 матеріалів стосовно правопорушень та вдалось запобігти витраті 341,5 млн грн.

"Укроборонпром" робить величезну антикорупційну роботу. Про ці результати необхідно інформувати суспільство. Необхідно розширити співпрацю з правоохоронними органами, журналістами і громадськими організаціями", - заявив голова наглядової ради Михайло Згуровський.

Наглядова рада також схвалила проведення аудиту фінансової звітності за 2017 рік та початок проведення міжнародного незалежного аудиту, операційного, технологічного, фінансового, юридичного огляду та діагностики (дьюділідженс) діяльності "Укроборонпрому" та його учасників.

"Такий аудит державного промислово-виробничого об'єднання буде проведено вперше в історії України. І для нас є важливим той факт, що на відкритих конкурентних засадах для виконання цього завдання буде залучена провідна консалтингова компанія, або навіть консорціум компаній, світового рівня", - заявив очільник ДК "Укроборонпром" Роман Романов.   

Окремим питанням розглядалася можливість створення дорадчого органу при наглядовій раді, завданням якого стане аналіз та обговорення ключових питань діяльності оборонно-промислового комплексу, а також організація відкритого діалогу з громадськістю.

Зазначається, що на багатогодинному засіданні наглядової ради 31 січня були присутні всі призначені члени ради, генеральний директор та його заступники.

Як повідомлялося, уряд з ініціативи Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана на засіданні 31 січня вирішив запропонувати Президентові звільнити з посади генерального директора Укроборонпрому Романа Романова.

Крім того, ухвалено рішення про призначення членом наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром" Ентоні Тетера.

23 січня головою наглядової ради Укроборонпрому обрано ректора Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут ім. І.Сікорського" Михайла Згуровського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-