Запуск Експортно-кредитного агентства має відбутись у 2018 році - МЕРТ

Запуск Експортно-кредитного агентства має відбутись у 2018 році - МЕРТ

Укрінформ
Одним із пріоритетів Міністерства економічного розвитку і торгівлі  є запуск роботи Експортно-кредитного агентства (ЕКА) у 2018 році.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - Торговий представник України Наталія Микольська, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«Запуск роботи Експортно-кредитного агентства (ЕКА) у 2018 - серед пріоритетів Мінекономрозвитку», - заявила Микольська.

У міністерстві зазначають, що відповідно до положень чинного Закону розроблено проекти установчих документів. У лютому планується їхнє затвердження урядом. Також Мінекономрозвитку розроблено проект постанови Кабміну про затвердження правил діяльності ЕКА. Окрім того, Україна долучається до основних міждержавних механізмів та структур у цій сфері. Зокрема, завершено 2-й етап приєднання до Рамкової Домовленості з офіційно підтримуваних експортних кредитів 1978 року.

За словами Микольської, важливо, щоб ЕКА було ефективною інституцією з прозорими процесами і корпоративним управлінням, діяльність якої відповідає міжнародним стандартам і практикам, ефективно використовувало наявні ресурси, надавало послуги, які потрібні експортерам та ці послуги мали дуже високий ступінь проникнення. Також необхідно внести зміни в чинний Закон України «Про забезпечення масштабної експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту».

Читайте також: Експортно-кредитне агентство може з'явитись у лютому - МЕРТ

Як повідомляв Укрінформ, бюджетом на поточний рік передбачено 200 млн грн із необхідних 346 млн грн на створення Експортно-кредитного агентства (ЕКА). Проте в уряді заявляють про запуск установи із наявними ресурсами, сподіваючись на перегляд бюджету згодом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-