За підтримки ЄС на Одещині реалізують українсько-румунську програму співпраці

За підтримки ЄС на Одещині реалізують українсько-румунську програму співпраці

Укрінформ
Конкурсний відбір проектів розвитку інфраструктури, послуг, доступу до якісної освіти у межах Спільної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020» презентував очільник Одеської ОДА Максим Степанов.

Про це повідомляє прес-служба ОДА. 

"Метою реалізації програми є прискорення економічного розвитку та поліпшення якості життя людей на тих територіях - шляхом інвестування спільних проектів в освіту, економічний розвиток, культуру, інфраструктуру та охорону здоров'я. У програмі будуть брати участь разом з місцевими органами влади дослідницькі інститути, громадські організації, прикордонні служби, культурні та туристичні асоціації. Такі широкі можливості дадуть новий поштовх регіональному розвитку", - зазначив Степанов.

Серед інших пріоритетів - просування та підтримка інновацій, розвиток прикордонної транспортної інфраструктури, підтримка спільної діяльності стосовно захисту від природних та штучних катастроф, взаємодія під час надзвичайних катастроф, а також захист та боротьба з організованою злочинністю.

Читайте також: Єврокомісія розкритикувала Румунію за методи боротьби з корупцією

Організатори Спільної операційної програми "Румунія – Україна 2014-2020", яка фінансуватиметься через Європейський інструмент сусідства (ENI), очікують упродовж трьох місяців два типи проектів від учасників: HARD - з інфраструктурним компонентом на суму щонайменше 1 мільйон євро, або SOFT - без інфраструктурного компоненту чи з інфраструктурним компонентом на суму менше 1 мільйона євро. Усього передбачено виділити на фінансування українських проектів-переможців близько 36 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-