Поляки вважають Україну привабливою для свого експорту

Поляки вважають Україну привабливою для свого експорту

Дослідження
Укрінформ
Торік найдинамічніше зростав експорт товарів з Польщі до США та України.

Про це йдеться в дослідженні компанії Akcentа, інформує Puls Biznesu.

Згідно з даними головного статистичного управління (GUS) Польщі за 11 місяців 2017 року, польський експорт до США зріс на 28%, України — на 26,5%, Росії — на 19,7%. Серед інших напрямів польський експорт торік також суттєво зростав до Австрії (16%), Італії (14,3%) та Румунії (14,7%).

Як зазначає керівник польського відділу міжнародної компанії Akcentа Радослав Ярема, задоволення викликає факт, що найбільш активно зростав польський експорт за межі ЄС, адже це необхідно для диверсифікації ринків збуту.

Читайте також: Бізнес назвав найбільш корумповані державні органи в Україні

Ярема підкреслює, що серед країн ЄС найпривабливішою для польського експорту найближчим часом може бути Румунія, яка є країною, що найшвидше розвивається в ЄС (8,8% зростання ВВП) й отримує значну фінансову допомогу від ЄС, а також Україна.

Зростанню польського експорту в Україну може сприяти угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, що відкрило нові можливості для експортерів, а також українці, які працюють в Польщі і можуть допомагати в розвитку бізнес-контактів в Україні. Утім, експерт зазначає, що у випадку України усе ще існують ризики, пов’язані з нестабільною політичною та економічною ситуацією, про які повинні пам'ятати польські підприємці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-