Westinghouse і Енергоатом продовжили контракт на постачання ядерного палива

Westinghouse і Енергоатом продовжили контракт на постачання ядерного палива

Укрінформ
Держпідприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» та компанія «Westinghouse Electric Company» у понеділок продовжили дію контракту на постачання ядерного палива до 2025 року. 

Про це повідомляє Business Wire.

«Договір передбачає постачання ядерного палива 7 з 15 українським атомним енергетичним реакторам у період між 2021 та 2025 роками, розширення та подовження існуючого контракту на шість реакторів, термін дії яких у 2020 році закінчиться», - йдеться у документі, розповсюдженому сьогодні Westinghouse.

У Westinghouse наголосили, що продовження контракту закріплює роль компанії як стратегічного партнера для Енергоатома і «демонструє нашу здатність підтримувати Україну у питанні диверсифікації енергії». 

«Відповідно до умов нового договору, наші відносини з Україною будуть посилюватися за рахунок нашого наміру отримувати деякі компоненти палива від українського виробника», - передає видання слова Хосе Еметеріо Гутьєрреса, президента та головного виконавчого директора Westinghouse.

Витання цитує коментар угоди президента Енергоатома Юрія Недашковського про те, що Енергоатом є єдиною компанією у світі, що використовує реактори ВВЕР-1000 і має повністю диверсифіковані джерела постачання ядерного палива. 

«Співпраця з Westinghouse була невід'ємною частиною досягнення цієї мети», - сказав Недашковський.

Читайте також: Україна купуватиме менше ядерного палива в РФ

Виробництво та збір ядерного палива відбуватиметься на підприємстві Westinghouse у місті Вестерос, у Швеції. Постачання за договором почнеться на початку 2021 року, одразу після завершення чинного договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-