Чотири транші й три меморандуми: Порошенко сказав, як змінилася співпраця з МВФ

Чотири транші й три меморандуми: Порошенко сказав, як змінилася співпраця з МВФ

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що чинна влада досягла найкращих результатів у співпраці з Міжнародним валютним фондом за всю історію відносин України з цією організацією.

Про це Глава держави заявив під час дискусії в інтерактивній сесії “Центральна та Східна Європа: новий порядок денний для континенту?”, яка відбулась в рамках 48-го щорічного засідання Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

“До цього в нас був лише один транш від МВФ і потім Україна перестала виконувати обіцянки. Зараз в нас вже чотири транша, три меморандуми, які були повністю виконані. Ми отримали 8,7 млрд доларів у найскладніший час в нашій історії. І ми це робимо під час російської окупації, незаконної анексії Криму, що вплинуло на рівень життя в моїй країні”, - сказав він.

Читайте також: Гройсман сказав, коли Україна може отримати транш МВФ

Порошенко також акцентував увагу на тому, що за останні півроку в Україні були запроваджені найскладніші реформи – пенсійна, медична, децентралізація, які мають дуже сильний антикорупційний компонент. Також відбулась реформа освіти, завершилась судова реформа, запустили дуже важливий закон про приватизацію, яким запроваджується механізм за аналогією з британським законодавством для інвесторів, які хочуть цього, з абсолютно прозорою процедурою. Крім того, закон про державні закупівлі, що також має дуже сильний антикорупційний компонент.

Президент також зазначив, що керівники МВФ та Світового банку під час двосторонніх зустрічей у Давосі висловлювали задоволення результатами реформ та співпрацею з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-