Заступник глави Мінфіну окреслила фокус співробітництва України з Німеччиною

Заступник глави Мінфіну окреслила фокус співробітництва України з Німеччиною

Укрінформ
Німеччина - один з пріоритетних напрямків співробітництва України, а її середні компанії – основний фокус роботи.

Про це в коментарі Укрінформу заявила перший заступник міністра фінансів України Оксана Маркарова, коментуючи результати українсько-баварського бізнес-форуму в Мюнхені.

“Середнього розміру компанії для нас – ключовий фокус. Тому що це компанії, які є стабільними, які мають давню історію, починалися як сімейні; саме такі компанії, якщо приходять в якусь країну, то приходять якщо не на завжди, то надовго”, - сказала Маркарова.

Читайте також: Кубів пообіцяв німецьким партнерам підтримку бізнес-проектів в Україні

"Нашими найбільшими на сьогодні апостолами, якщо можна так сказати, які просувають Україну як місце для інвестицій, є не тільки наш Ukraine Invest, не тільки наші урядовці, а, в першу чергу, той бізнес, який вже працює”, - зазначає Маркарова.

Враження від бізнес-форуму надзвичайно позитивні, говорить Маркарова, Вона вважає, що конкретні результати не забаряться. У Мюнхені було продемонстровано предметний інтерес, який буквально в найближчі місяці може вилитися саме в інвестиції.

Читайте також: Україна використає досвід BMW для автомобільних інновацій - Кубів

Велику зацікавленість саме в Баварії можна побачити з боку автомобільного сектору. Він вже включив Україну в свої виробничі ланцюжки. Приміром, шкіряні накривки для крісел уже виробляються на підприємствах в Україні, а також деякі деталі, в тому числі електричні.

Заступниця керівника Мінфіну також поінформувала, що у першій половині тижня в Мюнхені було проведено переговори з однією відомою компанією, назву якої поки розкривати рано, представники якої вже в середу вилетіли в Україну і буквально в лютому мають прийняти рішення йти чи не йти в Україну.

“Ми Німеччину визначили, Баварію зокрема, як одну з ключових країн для роботи в 2018 році та взагалі на майбутнє”, - наголосила Маркарова. Причина – по-перше, німецька якість, по-друге, підхід до навчання робочої сили. Зараз в України якраз точаться розмови про те, щоби започаткувати у нас у пілотному режимі ряд закладів дуальної освіти - коли виробничих спеціальностей навчають при виробництвах, повідомила заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-