Порошенко і Шефчович обговорили приєднання України до Енергетичного союзу

Порошенко і Шефчович обговорили приєднання України до Енергетичного союзу

Укрінформ
Президент Петро Порошенко обговорив з віце-президентом Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем шляхи інтеграції України до енергетичного ринку.

Зустріч відбулася в рамках 48-го Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє прес-служба глави держави.

"Сторони обговорили шляхи подальшої інтеграції енергетичного ринку України до ринку ЄС, а також можливі механізми приєднання України до Енергетичного союзу ЄС", - ідеться в повідомленні.

Президент також подякував єврокомісару та ЄС за незмінну підтримку України на шляху впровадження реформ в енергетичній сфері й зміцнення енергетичної незалежності.

Водночас він запевнив, що Україна віддана подальшому реформуванню енергетичної галузі відповідно до своїх зобов’язань у рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства та Угоди про асоціацію з ЄС.

Читайте також: Шефчович запрошує РФ і Україну обговорити транзит газу після арбітражу

Крім того, співрозмовники "висловили задоволення" у зв’язку із завершенням роботи, необхідної для запуску Фонду енергоефективності України, до якого ЄС планує внести 100 млн євро.

Як повідомлялося, 24-26 січня Президент Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Давосі (Швейцарія), де візьме участь у роботі Всесвітнього економічного форуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-