НБУ вдосконалив порядок визначення банками розміру кредитного ризику

НБУ вдосконалив порядок визначення банками розміру кредитного ризику

Укрінформ
У Національному банку України вдосконалили порядок визначення банками розміру кредитного ризику.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Національний банк України продовжує вдосконалювати регулювання та нагляд за діяльністю банківського сектору відповідно до кращих підходів, що застосовуються у міжнародній практиці. В межах цього НБУ вніс зміни до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику, затвердженого постановою правління НБУ №351 від 30 червня 2016 року», - йдеться в повідомленні.

Зміни зумовлені актуалізацією параметрів логістичної моделі, що застосовується банками з метою оцінки фінансового стану боржників - юридичних осіб. Актуалізація відбулася на підставі оновлених даних фінансової звітності боржників-юридичних осіб та з урахуванням поточних економічних тенденцій. 

Також, згідно з повідомленням, це рішення зумовлено змінами до законодавчих та нормативно-правових актів Національного банку України, зокрема до Плану рахунків бухгалтерського обліку у зв'язку із запровадженням МСФЗ 9, електронного документообігу та аналізом результатів практичного застосування банками вимог Положення №351.

Читайте також: НБУ планує продати на аукціоні до $100 мільйонів

Відповідні зміни до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику затверджено постановою правління Національного банку України №3 від 23 січня 2018 року, яка набуває чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

Як повідомлялося, правління НБУ постановою №351 від 30.06.2016 року затвердило “Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями”. Мета нового положення – забезпечити повну та своєчасну оцінку банками величини кредитного ризику, що сприятиме коректному розрахунку їх капіталу та, в кінцевому результаті, посилить фінансову стійкість банківського сектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-