Холдинг OKKO імпортував перший мільйон кубів газу в Україну

Холдинг OKKO імпортував перший мільйон кубів газу в Україну

Укрінформ
Загальноукраїнський холдинг OKKO Group оформив імпорт першого мільйона кубометрів природного газу із Західної Європи. Ресурс придбано у міжнародного енерготрейдера AOT Energy. 

Про це повідомила прес-служба холдингу. 

«Перша партія імпортного газу дала змогу нам протестувати усі процедури та процеси. І зараз ми ведемо переговори ще з кількома міжнародними трейдерами, у яких плануємо закуповувати природний газ. У 5 із них ми вже пройшли всі необхідні комплаєнс-процедури, які обов’язково передують підписанню контрактів», – розповідає керівник департаменту продажів нових продуктів OKKO Group Володимир Остащук.

Читайте також: Нафтогаз оцінив збитки через постачання газу за спецобов'язками у 110 мільярдів

Як зазначили у прес-службі, OKKO Group має наміри збільшити обсяги придбання природного газу до 30 мільйонів кубометрів щомісяця. При цьому активність на європейських газових ринках планується наростити з весни, коли закінчується паливний сезон і ресурс можна придбати на 30-40% дешевше, ніж у пікові періоди споживання. Після цього його буде закладено на зберігання у підземні сховища. 

Водночас холдинг купуватиме газ і в українських видобувників. 

OKKO Group – загальноукраїнський холдинг, який володіє мережею АЗК «ОККО» («Концерн Галнафтогаз»). До складу OKKO Group входить більше 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. Акціонерами й інституціональними інвесторами компаній холдингу є Європейський банк реконструкції та розвитку, Goldman Sachs, Horizon Capital, Renaissance Capital, Genesis Asset Managers, LLP та ін. На підприємствах OKKO Group у всіх регіонах України створено понад 15 тисяч робочих місць. Сумарно бізнеси групи вже інвестували в економіку України близько 1 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-