Працівники одного із цехів АрселорМіттал вимагають підвищення оплати праці

Працівники одного із цехів АрселорМіттал вимагають підвищення оплати праці

Укрінформ
Зранку у Кривому Розі біля ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» проходить мітинг трудового колективу цеху блюмінг. Основна вимога мітингувальників - підвищення оплати праці.

Про це повідомив сайт 0564.

«Сьогодні, 22 січня, на «Криворіжсталі» біля «ковша» проходить мітинг трудового колективу цеху блюмінг. Основна вимога мітингувальників - підвищення оплати праці. Крім цього, криворізькі металурги вимагають зменшення норми робочого часу і вирішення ще кількох соціальних питань», - йдеться в повідомленні.

Під час мітингу оголосили результати збору підписів для початку колективного трудового спору і реалізації працівниками права на страйк.

Читайте також: "АрселорМіттал Кривий Ріг" виходить на ринок Нідерландів

Як раніше повідомляв Укрінформ, торік у травні-червні на кількох шахтах та залізорудних підприємствах, у тому числі ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» відбулися підземні акції протесту та мітинги з вимогою підвищення заробітних плат для робітників основних професій до рівня 2012 року, тобто еквівалента 1000 доларів. Пізніше на «Арселорі» адміністрація пообіцяла підвищення  на 70%, але працівники цим не вдовольнилися і 19 травня на черговому мітингу трудового колективу голова профспілкової організації Всеукраїнської спілки працівників науки, виробництва та фінансів Сергій Гапон запропонував діяти в рамках чинного законодавства і почати збір підписів за початок безстрокового страйку. Підписатися могли тільки працівники підприємства. Щоб оголосити страйк, мітингувальникам треба було зібрати близько 13 тисяч підписів (понад 50%).

Зібрати таку кількість підписів, за словами організаторів мітингу, практично нереально. Тому, було запропоновано зупинити блюмінг через кілька місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-