Німецько-Український фонд сприятиме кредитуванню малого бізнесу Тернопільщини

Німецько-Український фонд сприятиме кредитуванню малого бізнесу Тернопільщини

Укрінформ
Німецько-Український фонд (НУФ) і Тернопільська облдержадміністрація підписали меморандум про фінансування та розвиток малих та середніх підприємств (МСП) Тернопільської області.

Про це Укрінформ повідомили в Німецько-Українському фонді.

«Ми маємо на меті поширення доступного кредитування для малих та середніх підприємств на всій території України, і 2018 рік розпочали активно — із підписання меморандуму про співробітництво з Тернопільською ОДА. Дуже раді бачити таку активну підтримку МСП з боку місцевої влади, адже це сприятиме припливу в регіон кредитних ресурсів — як НУФ, так і його банків-партнерів», — зазначив в.о. керівника Німецько-Українського фонду Валерій Майборода. 

Зазначається, що проект впроваджується завдяки спільним зусиллям уряду Німеччини, який надав НУФ позику через Німецький банк розвитку KfW у розмірі 10 млн євро, та Європейського Союзу, який під зазначену позику надав фінансову допомогу в розмірі 5 млн. євро для компенсації валютних збитків.

Домовленість дозволить розпочати активні дії щодо спільного впровадження в регіоні Програми субсидування процентних ставок для місцевих МСП та програм з їх консультаційної підтримки.

"Полегшення доступу бізнесу до дешевих кредитів як частина програми Федерального уряду Німеччини має на меті стимулювання української економіки. Успішним прикладом такого проекту є Київ, де субсидування ставок по кредитам МСП дозволило знизити процентну ставку до найнижчого рівня в Україні — 7,5%. Восени минулого року розпочалась імплементація аналогічного проекту в Харкові", - наголосили в НУФ.

Читайте також: До обговорення стратегії розвитку Рівного долучилися польські експерти

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна також зазначив, що підписання меморандуму буде потужним стимулом для розвитку підприємництва в Тернопільській області, а також сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості регіону.

«Для Тернопільщини це стане великим кроком уперед, до розвиненої «живої» економіки, до нових робочих місць. І хочу принагідно наголосити, якщо оцінити попередні роки діяльності обласної адміністрації, які аналізуємо в розрізі капітальних вкладень, то динаміка у нас достатньо серйозна. По реальному сектору економіки, за підсумками 2017 року, ми вийшли майже на 5 млрд грн, а це говорить про те, що Тернопільщина за кількістю створених підприємств займає одне з лідируючих місць в Україні», — наголосив Барна.  

Планується, що підписаний меморандум про співробітництво сприятиме здешевленню кредитування МСП в Тернопільській області та зростанню її інвестиційної активності.

Також, протягом 2018 року Німецько-Український фонд у рамках своєї стратегії планує підписати ще низку подібних угод з іншими областями України. Конкретні плани будуть оголошені на Другому Фінансовому ярмарку, що відбудеться в Харкові у квітні 2018 року.

Як відомо, НУФ займається безпосередньою та опосередкованою підтримкою малого та середнього бізнесу в Україні з 1996 року. За цей час було профінансовано понад 162 тис. кредитів МСП на загальну суму близько 750 млн. євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-