Гройсман запевнив селян, що вони безперешкодно можуть продавати молоко

Гройсман запевнив селян, що вони безперешкодно можуть продавати молоко

Укрінформ
Кабінет міністрів триматиме на контролі ситуацію із закупівлею молока у населення: заборони на закупівлю молока у приватному секторі бути не може.

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жодних заборон на закупівлю молока у населення не може бути. Ми будемо тримати це питання на контролі", - підкреслив Гройсман.

Прем'єр наголосив, що селяни повинні мати змогу розводити тварин та продавати молоко.

Нагадаємо, використання молока другого класу в Україні буде обмежено після дворічного перехідного періоду, проте дозволено у виробництві нехарчових продуктів.

Читайте також: Уряд розраховує за рік наростити поголів’я худоби та виробництво молока – Гройсман

Вимоги до молока прописані в ДСТУ 3662-97 «Молоко коров'яче незбиране. Вимоги при закупівлі». Стандарт передбачає, що все молоко поділяється на екстра, вищий, перший і другий сорти.

Водночас, цей стандарт з першого січня 2018 року мав бути замінений ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров'яче. Технічні умови», який спрямований на підвищення вимог до якості молока і врегулювання використання молока другого сорту тільки в певних цілях.

Проте, розуміючи реалії галузі та необхідність поступового переходу, Мінагрополітики ініціювало відстрочення набуття чинності оновленого стандарту до липня 2018 року, що було підтримано в Національному органі стандартизації. Стандарт передбачає дворічний перехідний період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-