Гройсман дав тиждень на погодження програми розвитку садівництва

Гройсман дав тиждень на погодження програми розвитку садівництва

Укрінформ
Кабінет міністрів повинен протягом тижня погодити програму розвитку садівництва, аби потім представити її громадськості.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спеціальної наради з питань розвитку агросектору, повідомляє Урядовий портал.

«За тиждень будемо представляти нову програму підтримки садівництва», - сказав Гройсман.

За його словами, бюджетні асигнування на цей сегмент становлять близько 300 млн грн, мета інвестування – нарощення площ садів на понад 3 тис. га, залучення нових технологій зберігання та переробки плодів, а також створення близько 30 тис. нових робочих місць.

Окрему увагу учасники наради приділили програмі компенсації вартості сільгосптехніки, обсяг бюджетного фінансування якої в 2018 році становить 1 млрд грн. Глава уряду нагадав, що минулого року програма довела свою ефективність, і тепер можна поступово розширювати коло її учасників. «Ми даємо можливість аграрію-покупцю самому обирати техніку, яку він хоче побачити на полі, але компенсуємо лише ту техніку, яка має серйозний відсоток виробничої локалізації саме в Україні», - акцентував увагу Гройсман.

Читайте також: Аграрії отримали близько 1,2 мільярда у рамках проекту Аграрні розписки - Мінагро

Не менш актуальним стало питання запровадження програми розвитку фермерства обсягом бюджетного фінансування 1 млрд грн. За ініціативи уряду, кошти направлятимуть на серйозне здешевлення кредитів – аж до 1% кредитної ставки на допомогу із закупівлі техніки, селекції насіння, надання дорадчих послуг. Єдина вимога від держави – повна й чесна реєстрація худоби та землі з боку фермерів. «Хочу, аби в Україні народився клас фермерів, фермерських кооперативів. Цього року виділяємо мільярд (1 млрд грн), а далі сума коштів може бути й більше», - сказав глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-