Вкладникам ліквідованих банків повернули вже 88 мільярдів

Вкладникам ліквідованих банків повернули вже 88 мільярдів

Укрінформ
Станом на січень 2018 року Фонд гарантування вкладів виплатив вкладникам ліквідованих банків 87 924,4 млн грн. 

Про це повідомляється на сайті Фонду.

"Загальна сума коштів, отримана вкладниками банків, що були передані в управління фонду після набуття чинності Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (26.02.2012), у рамках виплати гарантованого відшкодування станом на 1 січня 2018 року склала 87 924,4 млн грн", - йдеться у повідомленні. 

При цьому сума коштів, що акумульовані фондом на 1 січня 2018 року, складала 14 354,43 млн грн. Надходження до фонду від регулярного збору за 2017 рік склали 3 315,21 млн грн.

Читайте також: Фонд гарантування цього тижня планує продати активи банків на 21 мільярд

Наразі у реєстрі учасників Фонду гарантування нараховується 83 банки-учасники.

Загалом, у рамках реформування банківської системи України ліквідовано 92 банки.

Як відомо, під час тимчасової адміністрації в неплатоспроможному банку виплати коштів здійснює сам банк у межах його фінансових можливостей, але не більше 200 тис. грн. 

У разі ліквідації банку відшкодування Фондом гарантованої суми таким вкладникам здійснюватимуться за Загальним реєстром вкладників. Протягом 30 робочих днів з дня початку виплат вкладник може отримати свої кошти в межах гарантованої суми відшкодування (200 тис. грн, - ред.) безпосередньо у відділеннях банка-агента. Після закінчення зазначеного терміну виплати гарантованої суми відшкодування відбуватимуться за результатом розгляду індивідуальних письмових звернень вкладників (заяв) до Фонду гарантування вкладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-