Ціна нафти залишається поблизу максимумів за три роки

Ціна нафти залишається поблизу максимумів за три роки

Укрінформ
Ціни на нафту демонструють різноспрямовану динаміку у вівторок, залишаючись при цьому поблизу максимумів за три роки. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,4%, до 69,98 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,31% - до 64,5 долара за барель.

За підсумками сесії 15 січня котирування ф'ючерсу на Brent збільшилося на $0,39 (0,56%), до $70,26 за барель. Торги WTI в понеділок не проводилися, оскільки в США відзначався День Мартіна Лютера Кінга.

Хедж-фонди за сім днів по 12 січня збільшили чисті довгі позиції (різницю між ставками на зростання і зниження цін)  по нафті WTI до максимального рівня за всю історію підрахунку показника, тобто з 2006 року, свідчать дані Комісії з термінової ф'ючерсної торгівлі сировинними товарами  (CFTC) США.

Світові нафтові ціни підтримані скороченням видобутку сировини у рамках угоди ОПЕК+, вважають аналітики Bank of America Merrill Lynch. "Ця угода співпала зі значним попитом на нафту й економічним зростанням, що сприяло зростанню цін на "чорне золото" на 13% з початку грудня 2017 року", -  пише агентство Рейтер.

Читайте також: Борг газзбутів перед Нафтогазом торік зріс удвічі і становить понад 20 мільярдів

У зв'язку з цим експерти банку скоригували прогноз за цінами нафти на поточний рік. Вони чекають, що ціна Brent у 2018 році в середньому становитиме 64 долари за барель у порівнянні з попереднім прогнозом у 56 доларів. Вартість WTI тепер прогнозується на рівні 60 доларів за барель проти 52 доларів, що очікувалися раніше.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 69,97 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 70,22 долара за барель, що на 4 центи нижче рівня закриття торгів ($70,26).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-