Нафта дешевшає після рекордних рівнів напередодні

Нафта дешевшає після рекордних рівнів напередодні

Укрінформ
Нафта у п'ятницю дешевшає у рамках корекції після того, як в четвер ціна марок Brent і WTI досягла максимальних позначок з грудня 2014 року. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,14% - до 69,16 долара за барель. У ході торгів четверга нафта Brent пробила позначку в 70 доларів за барель уперше з 4 грудня 2014 року. Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,44%, до 63,52 долара за барель. У четвер вона досягла рівня в 64 долари вперше з 9 грудня 2014 року.

Нафта закінчила вчорашній день недалеко від найвищого за три роки рівня через очікування, що зростаючий світовий попит на нафту і скорочення обсягу видобутку нафти в ОПЕК призведуть до подальшого скорочення надмірної пропозиції.

Ралі цін на нафту триває через оптимістичні настрої інвесторів, які вважають, що ключові чинники, які забезпечили ралі на ринку нафти в кінці 2017 р., включаючи скорочення обсягу виробництва в ОПЕК і зростаючий попит на нафту через прискорення світового економічного зростання, компенсують зростаючий обсяг видобутку за межами ОПЕК.

«Усі виконують свої зобов'язання та отримують вигоду від угоди (про скорочення обсягів видобутку), і я не сумніваюся, що в 2018 р. ми продовжимо виконувати свої зобов'язання», - заявив міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруї.

Goldman Sachs (NYSE: GS) нещодавно заявила, що на ринку діють дві протиборчі тенденції: посилення економічного зростання призводить до збільшення попиту на нафту і, відповідно, цін на неї, але це стає причиною збільшення обсягу видобутку сланцевої нафти, яке може обмежити ціни на нафту в довгостроковій перспективі.

Також підтримку цінам на нафту забезпечили опубліковані в середу дані по запасах нафти в США, які показали несподіване скорочення обсягу видобутку нафти в США і більше, ніж очікувалося, зменшення запасів нафти в країні.

Читайте також: «Роснєфть» продала свої заправки в Україні

Запаси нафти в США зменшилися приблизно на 4,95 млн барелів за тиждень з 30 грудня по 5 січня, хоча очікувалося, що запаси нафти скоротяться на 3,44 млн барелів. При цьому обсяг видобутку нафти в США скоротився майже на 300 тис. барелів за день до 9,49 млн барелів за день, повідомило Управління з енергетичної інформації.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 69,22 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 69,14 долара за барель, що на 12 центів нижче від рівня закриття торгів ($69, 26).дР㋖áоД

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-