За рік міжнародні резерви України зросли на 21% - НБУ

За рік міжнародні резерви України зросли на 21% - НБУ

Укрінформ
За минулий рік міжнародні резерви України зросли на 21% і на 1 січня 2018-го становили понад 18,8 млрд грн.

Про це повідомляє Нацбанк.

"Міжнародні резерви України на 1 січня 2018 року становили 18 808,45 млн дол. США (в еквіваленті) за попередніми даними. За рік вони зросли на 21%, здебільшого завдяки надходженню фінансування від Міжнародного валютного фонду на рівні близько 1 млрд дол. США, а також купівлі Національним банком на тлі сприятливої ситуації на валютному ринку 1.3 млрд дол. США під час проведення валютних інтервенцій", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, рівень міжнародних резервів України на кінець 2017 року перевищив прогноз Національного банку (18.6 млрд дол. США в еквіваленті, згідно Інфляційного звіту за жовтень-2017).

Читайте також: Управляти державим боргом Україні допоможуть у Світовому банку

НБУ також зазначає, що на обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті було спрямовано 423,6 млн доларів, з яких 403,1 млн - становили обслуговування і погашення за облігаціями внутрішньої державної позики.

На користь Міжнародного валютного фонду було здійснено платежі у сумі 161,8 млн доларів в еквіваленті.

Для згладжування надмірних курсових коливань, викликаних тимчасовими факторами, Національний банк у грудні продав на міжбанківському валютному ринку 232,5 млн дол. США, з яких 85,0 млн дол. США - за інтервенціями у формі запиту щодо найкращого курсу.

В той же час, Національний банк у минулому місяці також купив на міжбанківському валютному ринку 50,0 млн дол. США за інтервенціями у формі запиту щодо найкращого курсу. Таким чином, обсяг чистого продажу валюти під час валютних інтервенцій у грудні складав 182.5 млн дол. США.

Також зазначається, що станом на 1 січня обсяг міжнародних резервів покриває 3.6 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-