Посол розповів про головні здобутки у відносинах із Канадою

Посол розповів про головні здобутки у відносинах із Канадою

Укрінформ
Початок дії Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною став один із основних здобутків міждержавних відносин минулого року.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Починаючи із першого серпня абсолютна більшість товарів, які ми продаємо один одному, не обкладається митами. Це означає, що покращилися умови для виробників як в Україні, так і в Канаді», - нагадав Шевченко.

Читайте також: Канада може стати провідником для українських виробників на ринки Північної Америки

За його словами, другим «магістральним» напрямком відносин стала оборона.

«Минулого року ми підписали оборонну угоду з Канадою, також була продовжена на два роки тренувальна місія UNIFIER. До того ж у грудні Канада включила Україну до Контрольного переліку країн, до яких дозволені поставки автоматичної зброї. Слід нагадати і про те, що на День незалежності канадські військові разом із нашими крокували Хрещатиком. Словом, ми виходимо на дуже якісне братерство по зброї, важливість якого в умовах війни переоцінити неможливо», - зауважив посол.

Канада також ухвалила так званий «акт Магнітського» й наклала санкції на 30 громадян РФ, яких підозрюють у порушенні прав людини.

«Для України і Канади це дійсно був дуже потужний рік», - підсумував Шевченко.

Читайте також: Україна сподівається на розширення канадських санкцій проти РФ - посол

Нагадаємо: у листопаді минулого року Канада вперше застосувала на практиці так званий «акт Магнітського» та наклала санкції на 30 росіян, яких підозрюють у причетності до порушень прав людини. Їх кошти та майно на території Канади було заморожено, а їм самим – заборонено в’їзд до країни. Росія у відповідь на це нібито вжила контрсанкції, однак досі не оголосила, на кого вони поширюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-