Канада може стати провідником для українських виробників на ринки Північної Америки

Канада може стати провідником для українських виробників на ринки Північної Америки

Укрінформ
Канада може зіграти для українських виробників роль провідника на ринки усієї Північної Америки.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив президент Конгресу українців Канади Павло Грод.

«В Україні є хороші продукти, але треба заохочувати виробників серйозно придивитися до Канади як воріт до ринків усієї Північної Америки. Існують способи завезення продукції до Канади, певної її переробки та реекспорту до США й Мексики. Тож ринок Канади має великий потенціал для української продукції», - сказав Грод.

На його переконання, угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною відкриває перед українськими виробниками широкі можливості з експорту. «Я би не применшував можливостей із виходу на канадський ринок для українських виробників. Як на мене, у цьому є навіть більший потенціал. Тим паче, Україні важливіше підвищення експорту, ніж зростання імпорту», - зауважив президент КУКу.

При цьому загальний економічний інтерес до України у Канаді все ж зріс. «На жаль, це – повільний процес. Раптових змін у цьому питанні не відбудеться, але зацікавлення – збільшилося. Чи є воно достатнім? Я би сказав, що ні», - зазначив Грод.

Читайте також: В українській діаспорі в Канаді назвали свої основні пріоритети діяльності

Він додав, що слабкість судової гілки влади робить Україну достатньо ризикованим ринком для канадських підприємців. «На українському ринку ще існує підвищений рівень ризику: у країні йде війна, та й до верховенства права виникають зауваження. Поки Україна не підтвердить панування верховенства права, ризик для канадських підприємців залишатиметься», - підсумував очільник української організації.

Як повідомлялося, Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня 2017 року. Канада скасувала 98% мит на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів скасовано 72% мит, а упродовж 7 років безмитний експорт зросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-