Transparency розраховує, що Україна законом врегулює допорогові закупівлі

Transparency розраховує, що Україна законом врегулює допорогові закупівлі

Укрінформ
У Transparency International Україна сподіваються, що законопроект, який передбачає запровадження обов'язковості допорогових закупівель, буде винесено на громадське обговорення і ухвалено вже у 2018 році.

Про це на брифінгу на тему: "Грудневі жнива-2017: "освоєння" бюджетів наприкінці року" сказав координатор DOZORRO, директор Програми інноваційних проектів Transparency International Україна Віктор Нестуля, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми підтримуємо введення обов'язковості допорогових закупівель під дію закону. Проект закону уже розроблений в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі. Ми розраховуємо, що найближчим часом він буде винесений на громадське обговорення і у 2018 році, ми таки сподіваємось, що він буде прийнятий і зобов'яже замовників, які маніпулюють системою, проводити конкурентні закупівлі і витрачати наші з вами кошти ефективно», - сказав Нестуля.

Читайте також: ЗМІ: НАБУ побачило корупцію в Укроборонпромі

Як повідомляв Укрінформ, закон "Про публічні закупівлі", який набув чинності минулого року, зобов'язав органи державної влади та місцевого самоврядування перейти на систему електронних закупівель ProZorro. За законом, використання системи ProZorro не є обов'язковим для допорогових закупівель, де ціна товарів або послуг менша 200 тис. грн, а робіт - 1,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-