НБУ спростив переміщення банківських металів через кордон

НБУ спростив переміщення банківських металів через кордон

Укрінформ
Національний банк скасував вимогу щодо наявності індивідуальних ліцензій регулятора на вивезення фізособою банківських металів вагою, що перевищує 500 г.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Правління НБУ скасувало вимогу щодо наявності індивідуальних ліцензій Національного банку України на вивезення фізичною особою банківських металів вагою, що перевищує 500 г. Дозвіл на вивезення банківських металів у такому обсязі буде можливий за умови письмового декларування митному органу та на підставі документів, що підтверджують придбання цією особою банківських металів в уповноважених банках та/або Національному банку в повному обсязі», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Переказати кошти тепер можна й у відділеннях Укрпошти - дозвіл НБУ

У Нацбанку зауважили, що також скасовується вимога щодо необхідності отримання юридичними особами спеціального дозволу Національного банку на ввезення банківського металу, виготовленого нерезидентом за договором про перероблення давальницької сировини, якщо ці банківські метали у повному обсязі продаються Національному банку. Достатньо лише наявності договору, на підставі якого здійснювалась переробка, а також договору на поставку банківських металів Національному банку.

"Зазначені кроки сприятимуть спрощенню та удосконаленню порядку переміщення банківських металів через митний кордон України", - акцентували в НБУ. 

Відповідні зміни закріплено Постановою Правління Національного банку України №142 від 26 грудня 2017 "Про внесення зміни до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України", яка набуває чинності 28 грудня 2017.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-