ДФС: Почались консультації з бізнесом щодо змін у систему блокування накладних

ДФС: Почались консультації з бізнесом щодо змін у систему блокування накладних

Укрінформ
Державна фіскальна служба України розпочала консультації з бізнесом та експертами щодо удосконалення системи моніторингу ризиків та блокування податкових накладних.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Державна фіскальна служба України розпочала відкритий процес підготовки змін до системи моніторингу ризиків та блокування податкових накладних. Відповідно до законодавчих змін, СМКОР призупиняє дію на два місяці. За цей час від набрання законом чинності Кабінет міністрів України має визначити новий порядок дії системи блокування податкових накладних. Враховуючи це, ДФС розпочато низку консультацій з бізнесом та експертами щодо напрацювання пропозицій до удосконалення системи", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в ДФС, відповідно до зауважень, які висловлював бізнес під час роботи цієї системи, потребують розширення критерії визначення ризиковості операцій, які б забезпечили безперешкодну реєстрацію податкових накладних чесному бізнесу та блокування схемного кредиту.

«Ми ініціювали проведення консультацій з бізнесом, експертами, щоб новий порядок роботи СМКОР влаштовував всі сторони – і бізнес, і державу. Попереду у нас багато роботи, і ми ініціювали ще до нового року низку зустрічей з бізнесом, експертами, щоб вже починати роботу по змінах в Податковий кодекс, які були прийняті Верховною Радою», - зазначив в.о. голови ДФС Мирослав Продан.

Читайте також: ДФС попередила про неможливість реєстрації податкових накладних 31 грудня та 1 січня

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня 2017 року СМКОР призупинила дію на два місяці. За цей час Кабінет міністрів має визначити новий порядок дії системи блокування податкових накладних згідно зі змінами до Податкового кодексу, якими вводяться нові тимчасові правила реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування. Указані зміни були ухвалені Верховною Радою 7 грудня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-