Нафта помірно дешевшає після зростання, спричиненого вибухом нафтопроводу в Лівії

Нафта помірно дешевшає після зростання, спричиненого вибухом нафтопроводу в Лівії

Укрінформ
Ціни на нафту помірно знижуються в середу після потужного зростання під час попередньої торговельної сесії, яке забезпечили повідомлення про перебої у поставках сировини з Лівії.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,45%, до 66,16 долара за барель, ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,35% - до 59,76 долара за барель.

Напередодні підтримкою котируванням стали повідомлення про обмеження поставок нафти з Лівії. В результаті вибуху на нафтопроводі, який веде до експортного терміналу Ес-Сідр, транспортування сировини в країні скоротилося приблизно на 90.000 барелів за добу, повідомило джерело.

На новинах про вибух ціни на обидві нафтові марки у вівторок увечері оновили історичні рекорди. Уперше з 2015 року Brent перевищив позначку в 66 доларів, а WTI - 60. 

Водночас стримуючим чинником залишаються очікування відновлення прокачування північноморського сорту Forties по однойменному трубопроводу. Оператор Forties - Ineos - завершив його ремонт і почав тестове прокачування, повідомила компанія в понеділок. Поточні розрахунки передбачають, що нафтопровід запрацює на повну потужність на початку нового року.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині подорожчав до 28,90 гривні

В цілому ж аналітики говорять, що баланс глобального попиту і пропозиції вирівнюється, багато в чому завдяки діючому обмеженню видобутку сировини нафтоекспортним картелем ОПЕК і країнами, які до нього не входять .

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 66,17 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,25 долара за барель, що на 19 центів нижче рівня закриття торгів ($66, 46).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-