Ціни на нафту малорухливі в очікуванні даних щодо запасів у США

Ціни на нафту малорухливі в очікуванні даних щодо запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок змінюються не дуже, інвестори очікують даних статистики щодо запасів у США за минулий тиждень.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зберігалася на рівні минулого закриття в 64,76 долара за барель, при цьому ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднялася на 0,22%, до 58,53 долара за барель.

Обережні торги пов'язані з прогнозами інвесторів щодо зниження запасів нафти у США і можливого зростання видобутку, пише видання The Wall Street Journal. За даними Міненерго, видобуток в країні зростає вже майже два місяці поспіль.

У четвер інвестори дізнаються дані щодо запасів нафти у США за підсумками тижня по 22 грудня. Вранці стануть відомі показники Американського інституту нафти (API), пізніше статистику повідомить управління енергетичної інформації Міненерго країни. Аналітики очікують, що запаси знизилися на 3,8 мільйона барелів, або на 0,9%, до 432,7 мільйона барелів.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщини коштує від 26,79 до 30,49 гривень

Інвестори продовжують очікувати новин щодо відновлення роботи трубопроводу Forties. У понеділок нафтохімічна компанія Ineos повідомила, що ремонтні роботи трубопроводу Forties у Північному морі технічно завершені, і зараз проводяться випробування труби під тиском.

Грунтуючись на поточних оцінках, компанія очікує, що трубопровід та термінал Kinneil поступово повернуться до нормальної потужності на початку нового року. Ineos, що володіє трубопроводом, 11 грудня зупинила перекачування вуглеводнів після виявлення у Forties тріщини.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 64,69 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,77 долара за барель, що на 1 цент вище за рівень закриття торгів ($ 64,76).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-