Гройсман: Я не підтримую продаж української землі іноземцям

Гройсман: Я не підтримую продаж української землі іноземцям

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає проти продажу землі іноземним громадянам і великим аграрним корпораціям.

Про це він заявив під час річної підсумкової прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я би хотів, щоб обіг земель став серйозною опорою українського фермерства. Я за те, щоб продавати українську землю тільки українцям, українському фермеру, і то – в обмеженій кількості. Але я проти того, щоби продавати українську землю іноземцям, і я не буду підтримувати продаж її великим аграрним корпораціям. Світовим, українським - не має значення. Я вважаю це неправильним. Можливо, короткостроково це й дало би сплеск інвестицій у країну, а довгостроково, вважаю, що ні», - зазначив Гройсман.

На його думку, поєднання реформ децентралізації з курсом на розвиток фермерства сприятиме поліпшенню життя людей у сільській місцевості.

«Я – за розвиток українського фермерства, за те, щоб фермер володів землею, щоб у нього був доступ до необхідних кредитних ресурсів. І на зазначені цілі ми виділяємо мільярд гривень, щоб компенсувати ефективну ставку для фермерів, щоб вони мали кошти. Я за те, щоб український фермер наситив український ринок якісною продукцією, щоб на селі були створені робочі місця», - пояснив Гройсман.

Читайте також: Україна закупить у 2018-му нову техніку для прибирання снігу - Гройсман

Як повідомлялося, 7 грудня Верховна Рада ще на рік продовжила мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення - до 1 січня 2019 року.

За прийняття відповідного законопроекту №7350 в цілому проголосувало 236 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-