В Укрзалізниці закликали партнерів не створювати штучний дефіцит вагонів

В Укрзалізниці закликали партнерів не створювати штучний дефіцит вагонів

Укрінформ
Регіональна філія «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» закликає маріупольські металургійні комбінати виконувати плани з завантаження вагонів та не затримувати рухомий склад. 

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

"Регіональна філія «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» закликає маріупольські металургійні комбінати виконувати плани з завантаження вагонів та не затримувати рухомий склад. Промислові підприємства Маріуполя не виконують взяті на себе обов’язки в перевізному процесі, що зумовлює дефіцит рухомого складу", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, регіональна філія «Донецька залізниця» та ПрАТ «ММК Азовсталь» погодили плани навантаження. Розміри навантаження згідно з замовленнями підприємства повинні складати 377 вагонів на добу. Натомість упродовж першої декади грудня 2017 року у середньому за добу навантажувало лише 194 вагони, що становить 51% від заявленого.

Та сама ситуація з ПрАТ «ММК ім. Ілліча»: на грудень 2017 підтверджено навантаження в середньому 491 вагон на добу. А фактично воно складало тільки 185 вагонів – це лише 37% від планів, які були підтверджені вантажовідправником.

Читайте також: Від радянської до європейської моделі залізничного транспорту в Україні

У зв'язку з цим залізничники заявляють, що ПрАТ «ММК ім. Ілліча» та ПрАТ «ММК Азовсталь» не виконують власні зобов’язання перед залізницею та створюють штучний дефіцит рухомого складу. Такі дії маріупольських металургів, зазначають в Укрзалізниці, погіршують вантажно-експлуатаційну роботу регіональної філії «Донецька залізниця», призводячи до зниження обсягів перевезень, збільшення резервного пробігу локомотивів, збільшення часу очікування навантажених вагонів по станціях, недоотримання доходів від перевезень.

ПАТ «Укрзалізниця» вкотре наголошує, що перевізний процес – це суворе виконання обов’язків усіх сторін, і закликає ПрАТ «ММК ім. Ілліча» та ПрАТ «ММК Азовсталь» більш раціонально використовувати рухомий склад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-