Білоруський Паритетбанк планує купити українську «доньку» Сбєрбанку

Білоруський Паритетбанк планує купити українську «доньку» Сбєрбанку

Укрінформ
У четвер білоруське ВАТ «Паритетбанк» надіслало пакет документів у Національний банк України з метою узгодження придбання 100% акцій ПАТ «Сбєрбанк» (Україна).

Про це повідомляє прес-служба білоруського банку. 

«Сьогодні Відкрите акціонерне товариство «Паритетбанк» надіслало пакет документів у Національний банк України з метою узгодження придбання 100% акцій ПАТ «Сбєрбанк» (Україна). Рішення про придбання ПАТ «Сбєрбанк» (Україна) було прийнято наглядовою радою ВАТ «Паритетбанк» за підсумками аналізу можливих шляхів розвитку банку», - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що керівництво ВАТ «Паритетбанк» високо оцінює потенціал ПАТ «Сбєрбанк» (Україна) в контексті цілей і завдань, які стоять перед менеджментом з розвитку банківського бізнесу. 

ВАТ «Паритетбанк» - 15-й банк Республіки Білорусь за розміром активів, заснований у 1991 році. Основним акціонером є Республіка Білорусь (99,83%), решта 0,17% акцій належать більш як 2500 приватним особам. Мережа банку включає 25 відділень, розташованих по всій території Білорусі. У ВАТ «Паритетбанк» працевлаштовано більш як 400 співробітників. 

Читайте також: Ощадбанк до 30 грудня проводить погашення казначейських зобов'язань серії В

Як відомо, Сбєрбанк наприкінці березня оголосив про продаж 100% акцій української «доньки».

Сбєрбанк хотіли придбати бізнесмени Григорій Гусельников і Саїд Гуцерієв проте НБУ відмовив їм у купівлі.

Інтерес до купівлі проявляв і білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, компанія якого - VP Capital - на початку липня подала в НБУ заявку на придбання українського Сбєрбанку, але наприкінці того ж місяця відкликала, повідомляє «Економічна правда» 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-