Гройсман хоче якнайшвидше запустити експортно-кредитне агентство

Гройсман хоче якнайшвидше запустити експортно-кредитне агентство

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює прискорення запуску експортно-кредитного агентства, яке має стати ефективним інструментом підтримки українського експорту, передусім сегменту продукції з додатковою вартістю.

Про це він сказав під час спеціальної наради в розширеному форматі за участі керівництва Міністерства економічного розвитку й торгівлі, представників депутатського корпусу та експертного середовища, повідомляється на Урядовому порталі.

Прем’єр-міністр нагадав, що наразі українські виробники освоюють нові ринки фактично самостійно. Разом з тим, запуск інструментів підтримки експортерів дозволить не тільки розширити географію поставок продукції, а й наростити обсяги виробництва, що у свою чергу стане точкою зростання економіки, підкреслив Гройсман.

При цьому глава уряду звернув увагу на те, що розпочинати роботу з підтримки експортерів потрібно якомога швидше – прозоро, зрозуміло і для початку на рівні ключових галузевих виробництв. "Таким чином ми збільшимо обсяги виробництва, а наші міжнародні партнери будуть дивитися на нас по-іншому", - сказав Гройсман.

Читайте також: Кубів повідомив про 200 мільйонів для експортно-кредитного агентства у 2018 році

Він запропонував вже до кінця січня 2018 року визначити основні параметри роботи ЕКА, а саме – визначити календарний графік запуску агентства та його програмних продуктів, окреслити орієнтовний фінансовий ресурс на 2018-2020 роки з огляду на середньострокове планування, запропонувати формулу переговорів з міжнародними фінансовими організаціями щодо підтримки агентства.

"До кінця січня видаємо відповіді на всі ці питання. Прошу також (урядовців та народних депутатів) об’єднатися, аби ми змогли знайти спільні рішення та точки зростання", - додав Гройсман.

Як повідомлялося, Верховна Рада в грудні 2016 року ухвалила закон "Про забезпечення масштабної експортної експансії українських виробників шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту", яким передбачається створення експортно-кредитного агентства (ЕКА). Воно страхуватиме, перестраховуватиме і надаватиме гарантії за договорами, а також виступатиме агентом уряду України щодо здешевлення вартості експортних кредитів для українських підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-