ВВП у IІI кварталі 2017 року зріс на 2,1% у річному вимірі - НБУ

ВВП у IІI кварталі 2017 року зріс на 2,1% у річному вимірі - НБУ

Укрінформ
Економіка України у ІІІ кварталі 2017 року зросла на 2,1% у річному вимірі, незначно сповільнившись з 2,3% р/р у ІI кварталі.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«У IІI кварталі 2017 року економіка України зросла на 2,1% у річному вимірі, незначно сповільнившись з 2,3% р/р у ІI кварталі. Про це свідчать уточнені дані Державної служби статистики України. Сезонно скоригований рівень реального ВВП підвищився на 0,2% порівняно з попереднім кварталом», - йдеться в повідомленні.

Основним драйвером зростання ВВП у ІІІ кварталі 2017 року очікувано виступав внутрішній попит. Залишилися високими, хоча і дещо уповільнилися (внаслідок ефекту високої бази порівняння минулого року), темпи зростання інвестицій в основний капітал (15,8% р/р). Це відбулося завдяки покращенню ділових очікувань підприємств та їх високим фінансовим результатам у ІІІ кварталі. Прискорилося зростання кінцевих споживчих витрат (до 4,9% р/р) насамперед під впливом відновлення зростання витрат сектору загального державного управління (4,3% р/р) на тлі певного пом'якшення фіскальної політики.

Читайте також: Трирічне планування Мінекономіки сприяє розвитку позитивного бізнес-клімату - Кубів

Значна роль внутрішнього інвестиційного та споживчого попиту у зростанні економіки збережеться й надалі з огляду на високі ділові очікування підприємств та прискорення зростання реальних заробітних плат. Також у цілому сприятливою залишається кон'юнктура на зовнішніх ринках, що знаходить відображення як у динаміці світових цін на сировинні товари, так і високих темпах економічного зростання країн - основних торговельних партнерів України. Однак з огляду на нижчий за очікування врожай пізніх зернових та технічних культур, а також високу базу порівняння минулого року спад у сільському господарстві в IV кварталі 2017 року може бути більш суттєвим, ніж прогнозувалося. Як наслідок,  посилилася ризики, що зростання реального ВВП за підсумками 2017 року може виявитися дещо нижчим за прогноз, оприлюднений в Інфляційному звіті за жовтень 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-