Нафта дешевшає: Brent - вище $64, WTI - $58 за барель

Нафта дешевшає: Brent - вище $64, WTI - $58 за барель

Укрінформ
Ціни на нафту помірно знижуються у четвер, але залишаються близькі до максимуму за два тижні після активного зростання напередодні, якому сприяли дані про скорочення товарних запасів нафти у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,26%, до 64,39 долара за барель, ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,14% - до 58,01 долара за барель. 

У ході торгів середи нафта дорожчала на даних Міністерства енергетики США про запаси нафти у країні. Згідно з даними Міненерго, запаси нафти у країні за минулий тиждень зменшилися на 6,5 млн барелів, скорочення відмічене за підсумками п'ятого тижня поспіль і стало максимальним з серпня. Обсяг резервів досяг мінімуму за два роки.

Експерти, опитані агентством Bloomberg, у середньому прогнозували скорочення товарних запасів нафти за минулий тиждень на 3 млн барелів.

Запаси бензину зросли на 1,24 млн барелів, дистилятів - на 769 тис. барелів.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині коштує 26,59-30,49 гривні

Проте видобуток нафти у США знову відновив рекорд - 9,789 млн барелів за  добу, зростання спостерігається вже дев'ять тижнів поспіль.

За оцінками міністра нафти Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха, світові запаси нафти будуть далекі від рівня, якого хоче добитися ОПЕК, до наступного засідання картеля у червні. 

"Не думаю, що ми будемо хоч якось близькі на той час, якщо тільки не станеться абсолютно непередбачена подія, вплив якої збережеться надовго", - заявив він в Ер-Ріяді в інтерв'ю місцевому телеканалу.

Міністр додав, що з точки зору оцінки попиту й пропозиції його більше цікавить друга половина 2018 року.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 64,53 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,52 долара за барель, що на 4 центи нижче за рівень закриття торгів ($64,56).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-