Китай знову звинувачує Євросоюз у порушенні норм СОТ

Китай знову звинувачує Євросоюз у порушенні норм СОТ

Укрінформ
Міністерство торгівлі Китайської Народної Республіки вважає нові антидемпінгові правила Європейського Союзу порушенням правил Світової Організації торгівлі.  

Про це повідомляє інформаційне агентство Хinhua

«Нова методологія не підтверджена правилами СОТ і послаблює авторитет антидемпінгової системи організації», - йдеться у повідомленні.

У вівторок, 19 грудня, ЄС офіційно оприлюднив нові антидемпінгові правила, згідно з якими ігнорується різниця між ринковою та неринковою економікою при розрахунках демпінгу.

Таким чином, для розрахунку вартості продукції з країни-експортера будуть використовуватися ціни та витрати на виробництво в третіх країнах або на міжнародних ринках.

КНР нагадала що подібна методологія не підкріплена правилами СОТ і таким чином їх порушує.

Читайте також: Кубів у СОТ закликав утриматися від нових торговельних обмежень

«Китай сподівається, що ЄС буде суворо дотримуватись правил СОТ і виконувати свої обов'язки добре продуманим чином», - підкреслили у міністерстві. 

Як повідомлялося, Китай вже звинувачував ЄС у порушенні правил СОТ раніше. У листопаді 2017 року Євросоюз вже вносив зміни у методологію розрахунку антидемпінгових мит, включивши в їх розмір охорону праці та вплив на екології при виробництві товару. Тоді КНР також заявляла, що ці показники відсутні у правилах Світової організації торгівлі про розрахунок антидемпінгових мит.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-