В Україні з 2019 року фінсектор отримає єдину Cистему фінансової звітності - НБУ

В Україні з 2019 року фінсектор отримає єдину Cистему фінансової звітності - НБУ

Укрінформ
Мінфін, Нацбанк, НКЦПФР і Нацкомфінпослуг підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розробки і запровадження Системи фінансової звітності.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Для фінансового сектору буде впроваджена єдина Система фінансової звітності. Відповідний Меморандум про взаєморозуміння щодо розробки і запровадження Системи фінансової звітності (надання звітності у форматі XBRL) підписали очільники Міністерства фінансів Україні, Національного банку України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг», - йдеться в повідомленні.

Відповідно до цього документа, основне завдання регуляторів - запровадження в Україні нової Системи фінзвітності, що дасть змогу здійснювати прийом, обробку, перевірку та розкриття фінансової звітності підприємств у єдиному електронному форматі. Система пропонуватиме єдиний стандарт звітності в залежності від видів діяльності компаній та буде обладнана єдиним вікном для її подання. 

Читайте також: Чистий прибуток платоспроможних банків за 10 місяців становив 2,15 мільярда - НБУ

Передбачається, що її запуск відбудеться у 2019 році, оскільки відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність", підприємства, що становлять суспільний інтерес, повинні складати і подавати фінансову звітність органам державної влади за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі саме за 2019 рік. 

Нова Система фінансової звітності запроваджуватиметься на базі НКЦПФР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-