Експерт розповів про плани виробництва БТРів та

Експерт розповів про плани виробництва БТРів та "Оплотів" для армії

Укрінформ
Наразі Збройні Сили України де-факто укомплектовані справною технікою на понад 90%. В наступні роки слід сфокусувати увагу не на ремонті чи модернізації старої техніки, а на виготовленні нових зразків, зокрема бронетранспортерів БТР-4 та танків “Оплот”. 

Про це заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець під час прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“На сьогодні Збройні Сили України де-факто укомплектовані справною технікою на понад 90%. Тобто, проблеми з військовою технікою у військових частинах не існує, окрім, якщо ми говоримо про наповнення військовою технікою корпусу резерву, але це окреме питання.  Наступний рік має стати основою для якісного переозброєння війська на нові зразки”, -  сказав Згурець. 

Експерт звернув увагу на те, що цього року був прийнятий більший оборонний бюджет, ніж минулорічний. ”На потреби ремонту, закупівлю нового озброєння та модернізацію потратимо в межах 16 млрд грн, що в цілому становить десь 530 млн доларів, це на 100 млн дол. більше, ніж було у поточному році... І фактично цей фінансовий ресурс буде основою для того, що заплановано на наступний рік”, - сказав він. 

Читайте також: Ракети, зв’язок та "Оплот": військовий експерт назвав пріоритети в переозброєнні

Директор Defense Express зазначив, що виробництво таких зразків бронетехніки, як “Оплот”, БТР-4, БТР-3, “Дозор” фактично переноситься на 2018-2019 роки.

“По тих же БТР-4 гарантії 2016-2017 років будуть реально виконуватися у 2018 році. Якщо все буде добре, то фактично ХКБ “Морозова”, яке виробляє БТР-4, буде спроможне виготовляти 10 БТРів на місяць. В кращому разі, і це було б дуже добре, ми можемо мати на кінець наступного року в межах 100 БТР-4, тобто в межах двох батальйонів”, - заявив він.

Також експерт вказав на те, що виготовлення танку “Оплот” займає 19 місяців. “Старт проекту починається наступного року, це означає, що танкову роту ми отримаємо десь у 2019-2020 роках”, - сказав він.

При цьому, додав Згурець, виробництво танку “Оплот” є основою для модернізації інших зразків танків в українському війську.

Водночас експерт зазначив, що наступний рік з точки зору авіації “цікавий тим, що ми починаємо модернізацію винищувачів Су-27 за версією 2”. За його словами, передбачається встановлення нових РЛС та нових засобів ураження на літаки типу Су-27, що “дозволить фактично зрівнятися з російськими літаками”.

Також розпочинається робота над створенням та модернізацією існуючого зенітно-ракетного комплексу. Протягом двох наступних років заплановано створення єдиної автоматизованої системи управління оперативного рівня та здійснення заходів щодо створення системи управління тактичного рівня, додав експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-