Уряд затвердив порядок використання коштів Фонду енергоефективності - Зубко

Уряд затвердив порядок використання коштів Фонду енергоефективності - Зубко

Укрінформ
  Уряд затвердив статут Фонду енергоефективності та механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті 2018 року. 

Так віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував ухвалення відповідних постанов уряду.

Він наголосив, що це рішення є однією з основних умов для підписання фінансової угоди про співпрацю між урядом України та ЄС в рамках створення Фонду енергоефективності. 

«Таким чином, створено умови для співфінансування його діяльності за рахунок донорської допомоги від міжнародних фінансових організацій», - зауважив Зубко.

За його словами, Фонд здійснюватиме підтримку ініціатив щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження в житловому секторі. Робота Фонду також спрямована на забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності.

Читайте також: Уряд підтримав законопроекти щодо стабільного фінансування розвитку регіонів

Як відомо, фінансування Фонду енергоефективності у держбюджеті на наступний передбачене у розмірі 1,6 млрд грн. Крім цього, на фінансування держпрограми з енергоефективності («теплі кредити») у проекті держбюджету передбачено 400 млн грн. Також, за словами віце-прем’єра, Європейський Союз надасть 100 млн євро підтримки програм Фонду енергоефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-