Цьогоріч чиста купівля валюти НБУ становила майже $1,5 мільярда - Смолій

Цьогоріч чиста купівля валюти НБУ становила майже $1,5 мільярда - Смолій

Укрінформ
Чиста купівля Національним банком валюти на міжбанку з початку 2017 року становила майже 1,5 млрд дол. США.

Про це в ході зустрічі з топ-менеджерами найбільших 40 банків сказав в.о. голови Національного банку Яків Смолій, повідомляє прес-служба регулятора.

"З початку року ситуація на ринку для національної валюти була загалом сприятлива, і нам вдалося викупити з ринку трохи менше ніж 1,5 млрд дол. США. Ці кошти поповнили золотовалютні резерви, які зараз дорівнюють майже 19 млрд дол. США", - сказав Смолій.

Читайте також: Чистий прибуток платоспроможних банків за 10 місяців становив 2,15 мільярда - НБУ

Він зазначив, що Національний банк має достатньо коштів та інструментів для згладжування надмірних коливань на валютному ринку.

Смолій також наголосив на необхідності законодавчого забезпечення подальшої реформи фінансового ринку, зокрема, прийняття Верховною Радою понад 30 законопроектів, що стосуються відновлення кредитування, захисту прав кредиторів, реструктуризації зобов'язань громадян за кредитами в інвалюті, запобігання та протидії відмиванню доходів, підвищення ефективності процедур банкрутства, підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах, удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг, створення кредитного реєстру та інших питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-