Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту піднялися в середу на тлі зниження запасів сировини у США, а також через зупинку роботи північноморської системи трубопроводів Forties.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,25% - до 63,96 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,33%, до 57,75 долара за барель. 

Згідно з повідомленням Американського інституту нафти (API), запаси нафти у США за тиждень, що завершився 15 грудня, знизилися на 5,2 мільйона барелів, до 437,8 мільйона барелів. Експерти чекали скорочення показника лише на 3,8 мільйона барелів. Запаси бензину при цьому зросли на 2 мільйони барелів, дистилятів - знизилися на 2,9 мільйона барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушингу (Cushing) зросли всього на 70 тисяч барелів.

Продовження ремонту трубопроводу Forties у Північному морі також сприяло зростанню цін. Його роботу було зупинено минулого понеділка, 11 грудня, у зв'язку з поломкою. Поставки нафти з Forties затримано як мінімум на два тижні.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщини коштує від 26,59 до 30,49 гривень

Нафтохімічна компанія Ineos, що володіє нафтопроводом, у вівторок повідомила, що незабаром надійдуть деталі, необхідні для ремонту трубопроводу. Forties забезпечує доставку нафти з 85 родовищ у Північному морі і зазвичай перекачує близько 450 тисяч барелів нафти на добу.

"З'явилися новини про те, що зроблені компоненти для (ремонту - ред.) трубопроводу Forties уже в дорозі, але його відключення все ще позначається на ринку", - цитує агентство Рейтер слова партнера в Again Capital Джона Кілдаффа (John Kilduff). Експерт додає, що цей чинник може вплинути на нафтові ціни і в новому році.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,94 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,81 долара за барель, що на 1 цент вище рівня закриття торгів ($63,80).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-