В Україні зростатиме частка альтернативної електроенергетики - рішення Ради

В Україні зростатиме частка альтернативної електроенергетики - рішення Ради

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект щодо покращення інвестиційних можливостей у сфері виробництва електричної енергії з альтернативних джерел. 

За прийняття за основу відповідного законопроекту "Про внесення зміни до закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо покращення інвестиційних можливостей у сфері виробництва електричної енергії з альтернативних джерел" № 6081 проголосували 227 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Згідно з пояснювальною запискою, ухвалення цього законопроекту сприятиме удосконаленню законодавства у сфері містобудівної діяльності, підвищенню ефективності інвестицій, створенню сприятливих умов для введення в експлуатацію об’єктів завершеного будівництва, зокрема у сфері відновлювальної енергетики, що, в свою чергу, сприятиме збільшенню частки енергії, виробленої з відновлюваних джерел, підвищенню енергетичної безпеки країни та зменшенню залежності від імпортних енергоносіїв.

"Законопроект № 6081 пропонує скоротити термін дії технічних умов, які отримав потенційний інвестор на три роки. Якщо інвестор взяв технічні умови і за три роки почав інвестувати, він має нормальний стабільний прогнозований бізнес в Україні... Щодо зеленого тарифу: якщо за три роки компанія нічого не зробила - технічні умови втрачають силу, і новий інвестор, який прийде, має можливість отримати ці техумови і розпочати швидкий інвестиційний процес", - сказав ініціатор законопроекту, народний депутат Олександр Домбровський. 

Читайте також: Голова НБУ: у фінкомітеті Ради назвали найбільш імовірного кандидата

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що трирічний період дії технічних умов визначено експертним середовищем як оптимальний строк, протягом якого можливо збудувати об’єкт відновлюваної енергетики (ВЕС, СЕС, БіоТЕЦ), у тому числі значної потужності, та враховує ймовірність виникнення фінансових ризиків. Період будівництва об’єктів відновлюваної енергетики становить від 9 місяців до 2,5 років. Крім того, цей період є прийнятним як для міжнародних, так і для вітчизняних підприємств, девелоперських компаній, а також мінімізує ризик зловживань з виданими технічними умовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-