Голова НБУ: у фінкомітеті Ради назвали найбільш імовірного кандидата

Голова НБУ: у фінкомітеті Ради назвали найбільш імовірного кандидата

Укрінформ
Перший заступник голови комітету ВР з питань фінполітики і банківської діяльності Михайло Довбенко вважає найбільш ймовірною кандидатурою на посаду голови НБУ нинішнього виконувача обов’язків.

У коментарі Укрінформу Довбенко також заявив, що не виключає, що призначення Яківа Смолія новим очільником Нацбанку і звільнення Валерії Гонтаревої з цієї посади парламент розгляне у четвер, 21 грудня.

«Верховна Рада готова до розгляду цього питання, можливо, навіть і в четвер, але має бути подання. Наскільки мені відомо, Президент готовий внести подання. Напевно, готуються зараз документи, і я не виключаю, що ми можемо у четвер розглянути це питання. Я думаю, що може бути подана кандидатура нинішнього виконувача обов’язків голови Національного банку пана Смолія», - відповів він на запитання щодо готовності Ради розглядати питання призначення керівництва НБУ вже у четвер на вимогу кількох фракцій.

За словами Довбенка, після внесення Президентом подань на звільнення Гонтаревої і призначення нового голови НБУ, комітет підготує відповідні проекти постанови, які розглядатимуться після заслуховування народними депутатами звіту Гонтаревої. 

«Як тільки буде подання, ми у Комітеті розглянемо і підготуємо відповідну постанову до цього подання на звільнення і до подання на призначення. Відповідно, їх буде подано до сесійної зали, а в сесійній залі має заслуховуватися звіт. Оскільки вона (Гонтарева - ред. ) йде по статті “звільнення за власним бажанням”, то власне бажання передбачає звіт тієї особи, яка очолювала Національний банк», - нагадав він процедуру розгляду цього питання.

Читайте також: Дві фракції вимагають від Ради "відставити" Гонтареву

Як повідомлялося, раніше голови фракцій «Батьківщина» і Радикальної партії Юлія Тимошенко і Олег Ляшко закликали депутатів розглянули питання звільнення Гонтаревої на цьому пленарному тижні.

Голова Нацбанку Гонтарева 10 травня 2017 року подала заяву про відставку. До призначення нового очільника НБУ керує регулятором перший заступник голови Яків Смолій.

Згідно з Конституцією, голову НБУ призначає і звільняє Верховна Рада за поданням Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-