Рада планує спростити нафтогазовим компаніям користування земельними ділянками

Рада планує спростити нафтогазовим компаніям користування земельними ділянками

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, який передбачає спрощення процедур для отримання права користування земельними ділянками для підприємств нафтогазового комплексу. 

За прийняття за основу відповідного законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі" № 3096-д проголосував 231 депутат при мінімально необхідній кількості 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей законопроект спрямований на вдосконалення процедури надання земельних ділянок для проведення розвідувальних і видобувних робіт і спрощення інших дозвільних процедур у нафтогазовій галузі. Це дозволить нам залучити у галузь суттєві інвестиції та збільшити обсяги видобутку власних нафти і газу", - зазначила народний депутат Ольга Бєлькова. 

За її словами, цей законопроект перебуває на розгляді профільного комітету з 2015 року. Бєлькова уточнила, що документ не усуває всі регуляторні бар'єри для газовидобутку, але "саме така його версія є збалансованою між нафтогазовими компаніями, землевласниками та землекористувачами".

Читайте також: Міненерговугілля та Світовий банк обговорили реформування газового сектору

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський зі свого боку сказав, що ключовим питанням для енергетичної безпеки України залишається збільшення видобутку власного газу та зменшення його імпорту. 

"Ми споживаємо приблизно 36 млрд кубометрів газу на рік, з них 20 млрд маємо власного українського газу, а 16 млрд ми купуємо по імпорту. І щороку більше 3 млрд дол ми перераховуємо тим, хто постачає сюди імпортований газ", - зазначив він.

Домбровський наголосив, що цей законопроект "має серйозний ефект для розвитку всієї економіки України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-