Португалія допоможе Україні знизити споживання традиційних енергоносіїв - меморандум

Португалія допоможе Україні знизити споживання традиційних енергоносіїв - меморандум

Укрінформ
Україна і Португалія підписали Меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива.

Церемонія підписання документів відбулася під час офіційного візиту Президента Петра Порошенка до Португалії, повідомляє прес-служба глави держави.

“Під час офіційного візиту Президента України до Португалії було підписано Меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та Національним директоратом енергетики та геології Португальської Республіки”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що метою документа є започаткування ефективної платформи співпраці стосовно зниження споживання традиційних енергоносіїв та розвитку ринків відновлюваних джерел енергії.

Читайте також: Торговельний обіг між Україною і Португалією цьогоріч зріс на 35 % - Порошенко

Планується, що сторони здійснюватимуть обмін досвідом та інформацією щодо державної підтримки, передових практик виробництва електроенергії з використанням відновлюваних джерел та альтернативних видів палива, обмін знаннями щодо забезпечення сталої роботи енергосистеми при збільшенні частки електроенергії, виробленої з відновлювальних джерел, розглядатимуть можливість та забезпечуватимуть підтримку реалізації спільних проектів на взаємовигідній основі.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17-18 грудня перебуває з офіційним візитом у Португалії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-